Home > Computercursussen

Computercursussen

Gepubliceerd: 23-7-2024

Heeft u nooit of nauwelijks met een computer gewerkt en wilt u dat graag leren? Wilt u leren hoe u de websites van de overheid kunt gebruiken? Volg dan een cursus van het DigiTaalhuis Haaksbergen.

Klik & Tik: Computercursus voor beginners

De absolute beginnerscursus voor mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Tijdens de cursus leert u hoe u de laptop aan- en uit moet zetten, het geluid regelt en de muis bedient. Ook leert u hoe u een e-mail stuurt en iets opzoekt of koopt op internet. De cursus start op maandag 2 september van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Haaksbergen. In totaal zijn er vijf bijeenkomsten. De toegang is gratis. Wel moet u uw eigen laptop meenemen.

Digisterker: Leer omgaan met websites van de overheid

Een verhuizing doorgeven, indienen van de belastingaangifte en het gebruiken van een DigiD. Tegenwoordig moet je overheidszaken steeds vaker online regelen. Tijdens de cursus Digisterker gaat u in een rustig tempo én onder deskundige begeleiding aan de slag. Enige computerkennis en kennis van internet is vereist. Deze cursus start maandag 4 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Haaksbergen. In totaal zijn er vier bijeenkomsten. De toegang is gratis. Wel moet u uw eigen laptop of tablet, mobiele telefoon én uw DigiD-inlog meenemen.

Voor meer informatie over de cursussen of aanmelden kunt u contact opnemen met Kim Bos. Dat kan per mail via k.bos@wijkracht.nl of via telefoonnummer 06 - 2185 1782. Meer informatie is ook te vinden op de website van de bibliotheek.

Zelf oefenen

Wilt u thuis uw digitale vaardigheden verbeteren? Dan kunt u online een cursus volgen. Denk hierbij aan de cursussen van SeniorWeb of via Oefenen.nl. Er zijn verschillende cursussen beschikbaar. Wilt u hierover meer informatie? Kom dan naar het inloopspreekuur digitale vaardigheden. Elke maandagochtend van 9.30 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Haaksbergen.